Koláč pro hospic 2023

DĚKUJEME ♥

Velice všem děkujeme za podporu letošní sbírky KOLÁČ PRO HOSPIC. Svým darem s námi pomáháte pořídit potřebné pomůcky a vybavení pro lůžkový i mobilní hospic a kvalitně a s láskou pečovat o nevyléčitelně nemocné v závěru jejich života.

Děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili. Kolegům, dobrovolníkům, podporovatelům, spřáteleným firmám, pekárnám, obcím a všem, kteří vidí v našem poslání smysl.

DĚKUJEME ZA PODPORU ♥.

CELKOVÝ VÝTĚŽEK SBÍRKY JE  525 949 KČ.

RAJHRAD 41 631 Kč ŘÍČANY 31 658 Kč
ŠLAPANICE 61 891 Kč OSTROVAČICE 18 278 Kč
ŽIDLOCHOVICE 42 106 Kč VEDROVICE 11 496 Kč
ROSICE 19 819 Kč DOLNÍ KOUNICE 3 720 Kč
MODŘICE 21 274 kč JEZEŘANY - MARŠOVICE 12 806 Kč
IVANČICE 17 578 Kč PŘÍSNOTICE, NOSISLAV, BLUČINA, OŘECHOV, BRATČICE  22 550 Kč
VEVERSKÉ KNÍNICE 11 095 Kč ŽELEŠICE, MORAVANY, SILŮVKY, TROUBSKO, STŘELICE 27 895 Kč

SBÍRKU MŮŽETE PODPOŘIT DO 31. ŘÍJNA 2023 ONLINE PLATBOU.

PŘEVODEM NA ÚČET

převodem na účet

PROSTŘEDNICTVÍM QR KÓDU

QR platba

ONLINE POMOCÍ PLATEBNÍ BRÁNY

Chci pomáhat částkou

Vaše údaje

Chcete potvrzení o daru?

Datum narození

Rekapitulace

Děkujeme za vaše rozhodnutí darovat částku na projekt Koláč pro hospic 2023.

Více informací
Pro pokračování k platbě je nutné souhlasit s podmínkami darování.

Za skvělou spolupráci DĚKUJEME:

• PEKÁRNÁM:
    KESI, Globus, Kulhánek a Drápal, Křížákovi, Matějovo pekařství, pekařství Makovec, Karlova pekárna, Superník, Babiččina cukrárna, Rajhradické baby
  • FIRMÁM:
    Smero, sady Starý Lískovec, Thermo Fisher Scientific CZ, Wistron, Ingersoll Rand Brno, BC Titanium, Sklizeno Campus, Tranfuzní a tkáňové oddělení FN Brno,
  • ŠKOLÁM A ŠKOLKÁM:
    Střední zahradnická škola Rajhrad, MŠ Moravany, Mateřinka Blučina, Odborné učiliště a praktická škola Brno
  • OBCÍM:
    Rajhrad, Rajhradice, Blučina, Židlochovice, Ivančice, Modřice, Moravany, Šlapanice, Říčany, Troubsko, Rosice, Ostrovačice, Veverské Knínice, Podolí, Silůvky, Střelice, Ořechov, Radostice, Želešice, Pozořice, Přísnotice, Opatovice, Nová Ves, Oslavany, Nebovidy, Moutnice, Neslovice, Bratčice, Ketkovice, Sudice, Dolní Kounice, Mělčany, Moravské Bránice, Nové Bránice, Trboušany, Domašov, Medlov, Měnín, Nosislav, prštice, Radostice, Holubice, Hostěnice, Kovalovice, Popovice,Viničné Šumice, Němčičky, Rebešovice, Omice, Tetčice, Zastávka, Syrovice, Jiříkovice, Kobylnice, Ponětovice, Sokolnice, Telnice, Těšany, Ostopovice, Popůvky, Mokrá-Horákov, Tvarožná, Velatice, Újezd u Brna, Žatčany, Lukovany, Rapotice, Vysoké Popovice, Zbraslav, Zbýšov, Hrušovany u Brna, Vojkovice.

Za dobrovolné příspěvky pořídíme letos zdravotnické pomůcky, prostředky a potřebné vybavení pro lůžkový a mobilní hospic, díky kterému se u nás pacienti cítí komfortně a v bezpečí. Konkrétně se bude jednat o oxygenátory, oxymetry a další přístrojové vybavení, pomůcky k prevenci a ošetřování dekubitů (proleženin), převazový materiál, pleny a další hygienické a kosmetické prostředky, výživové doplňky pro zajištění nejlepší možné péče našim pacientům.

CO SI POD HOSPICOVOU PÉČÍ PŘEDSTAVIT?

Jestliže byly vyčerpány všechny možnosti k vyléčení, doporučí lékař nemocnému přejít na paliativní, tedy hospicovou péči. V hospici pomáháme pacientům prožívat každý den tak, aby se cítili maximálně komfortně a v bezpečí. Smyslem paliativní péče je zmírnění příznaků provázejících onemocnění takovým způsobem, aby zůstala zachována kvalita pacientova života. Specializovanou paliativní péči poskytujeme pacientům v terminálním stadiu nevyléčitelného onemocnění.

Hospicová péče je podstatnou součástí Oblastní charity Rajhrad. O pacienta je komplexně postaráno za spolupráce multidisciplinárního týmu: lékařů, všeobecných a praktických sester, sociálních pracovníků, psychologů, pečovatelů, duchovních a dobrovolníků. Společně s rodinou či blízkými osobami hledají tito odborníci nejschůdnější řešení pacientových obtíží a zmírňují diskomfort spojený s nemocí. Jsou k dispozici 365/24/7, tedy každý den v roce. Pomáhají tišit bolest, zvládat dušnost, úzkosti, předcházet proleženinám a jsou pacientovi oporou.

Řada studií účinnost a pozitivní dopady specializované paliativní péče potvrzuje. Může výrazně zkvalitnit život pacienta oproti standardní nemocniční léčbě. Námi poskytovaná specializovaná paliativní péče navíc nekončí úmrtím pacienta. Personál hospice je k dispozici pozůstalým i v době truchlení. Pomoc a podpora probíhá formou poradenství a duchovní podpory. Pravidelně také pořádáme komunitní akce a setkávání pro pozůstalé.

Pomáhat lidem kolem nás je naším posláním. Podpořte nás a pomáhejte s námi.

Děkujeme ♥